Restaurantul parizian

Restaurantul parizian

Restaurantul parizian (10243) este al nouălea set din seria clădirilor modulare LEGO, lansate începând cu anul 2007 şi, probabil, este cel mai primitor dintre toate. Având o arhitectură ce aminteşte de anii ’30, detalii extraordinar redate din piese LEGO, numeroase lămpi şi flori, acest restaurant te prinde în atmosfera lui aglomerată încă de la primele cărămizi asamblate.

Restaurantul este o completare binevenită a celorlaltor clădiri modulare, fie şi prin simplu fapt că oferă un colţ de relaxare în mijlocul agitatului oraş:
– 2007: Café Corner (10182) şi Market Street (10190)
– 2008: Green Grocer (10185)
– 2009: Fire Brigade (10197)
– 2010: Grand Emporium (10211)
– 2011: Pet Shop (10218)
– 2012: Town Hall (10224)
– 2013: Palace Cinema (10232)
– 2014: Parisian Restaurant (10243).

Veţi recunoaşte de la început o serie de elemente precum lampa albă din faţa restaurantului, regăsite şi în celelalte seturi de clădiri modulare, care au rolul de a lega vizual toate aceste clădiri între ele pentru a crea imaginea unui orăşel autentic.

Exteriorul este lucrat cu atâta măiestrie (sculpturile şi detaliile faţadei sunt adevărate provocări), nimic nu este trecut cu vederea (scările sunt un labirint bine gândit, nu lipsesc nici burlanele pentru apa pluvială sau coşurile de gunoi). Spre deosebire de celelalte clădiri modulare, partea din spate a restaurantului se bucură de tot atât de multă atenţie ca şi partea din faţă: terasa pe colţ de la etaj este un loc retras şi romantic, pretutindeni întâlneşti detalii precum balconaşe, lămpi, flori. Mai mult, acoperişul mansardei are deschidere prin partea din spate a clădirii, accentuând astfel şi mai mult importanţa acesteia.

terasa restaurant parizian

În interior restaurantul prinde viaţă: la parter doi tineri îşi trăiesc propria poveste de iubire, chelnerul se grăbeşte să servească băutura, bucătarul e absorbit total în munca lui.

Întreaga clădire este mobilată cu grijă. Sala de mese este dominată în principal de două piese: draperiile grele din catifea albastră şi dulapul cu băuturi. Dacă draperiile frapează prin metoda complicată prin care sunt realizate, dulapul cu băuturi surprinde prin simplitatea cu care este realizat. Ambele sunt responsabile pentru redarea atmosferei “de altă dată”.

restaurant parizian LEGO

Bucătăria este dotată modern: plită electrică, frigider, chiuvetă, dulapuri cu sertare, gresie realizată din piese albe intercalate cu piese albastru-închis. Nici de aici nu lipseşte nimic: bucătarul are de toate la dispoziţie până şi un făcăleţ funcţional, cuţite, farfurii, tigăi şi pahare proaspăt spălate, lapte şi legume în frigider…

bucatarie LEGO

Apartamentul de la primul nivel este deosebit de confortabil şi complex. Are o mini-bucătărie, pat retractabil, un fotoliu rotativ cu spătar mobil, şemineu şi o lampă înghesuită într-un colţ. Fotoliul este aici punctul de atracţie: fiind realizat doar din câteva piese este totodată extrem de fidel realităţii.

apartament LEGO

Mansarda ascunde un spaţiu artistic cu şevalet, vopsele şi tablouri. Soba în stil vechi, lucrată cu pricepere din fontă grea, se deschide permiţându-i artistului să pună lemne pe foc. Colţul opus al cămăruţei, pe unde se face intrarea este lipsit de mobilier. Nu este prea mult loc liber aici, dar după ce ai construit restul restaurantului simţi lipsa unor piese de mobilier (ar fi putut să fie aici un raft cu cărţi?… sau o mică baie?…)

mansarda LEGO

Paleta de culori folosită în realizarea acestui set cuprinde o mulţime de nuanţe, combinate cu gust: alb, negru, două nuanţe de gri, crem, verde, verde-oliv, albastru deschis, albastru închis, bordo, roşu, portocaliu şi chiar roz.

După ce ţi-ai imaginat poveşti pentru fiecare detaliu realizat din piese LEGO, odată construcţia lui finalizată, dacă te îndepărtezi la doi paşi de el, te frapează mărimea acestui restaurant. Nu îţi vine să crezi cât este de… mic! Nu concepi cum tot ce ai construit din 2469 de piese încape pe o bază de 25 x 25 cm la o înălţime de 30 cm. Refuzi să crezi că vitalitatea personajelor se reduce la scara unor minifigurine… deoarece totul pare atât de real!

Dacă ar trebui descris într-un singur cuvânt, am spune că este “copleşitor”.

Dacă nu aţi mai construit nicio altă clădire modulară până acum, e timpul să o faceţi. “Păşiţi” în Restaurantul parizian şi descoperiţi toate detaliile pe care noi nu le-am prezentat în articol. Mai sunt multe de văzut…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *