Prima serie de distracţie LEGO Mixels

Noutatea cea mare adusă de LEGO® Mixels este accentul pus pe inventivitate în seturile cu instrucţiuni. Într-o primă fază le construieşti folosind instrucţiunile, te minunezi cât este de simplu să dai viaţă pieselor şi apoi eşti tentat să creezi proprii Mixeli combinând puţinele piese pe care le ai la dispoziţie – pentru că fiecare personaj este realizat doar dintr-o grămăjoară de piese similare (între 45 şi 70 de piese).

Povestea Mixelilor e simplă: sunt creaturi “creative” ce trăiesc în triburi și le place să să se combine rezultând noi personaje mai puternice şi ma interesante. Numai aşa le pot veni de hac Nixelilor, creaturile fade ale deconstrucţiei, a căror scop este să strice totul. Mixelii din prima serie sunt împărţiţi în 3 triburi: Infernalii, Cragsterii şi Electroizii.

INFERNALII

Tribul Infernalilor reprezintă focul şi folosesc acest element al naturii pentru a învinge Nixelii. Fiecare membru al tribului are câte un talent special iar dacă îi combini pe toţi cei 3, vei obţine un Maxi Mixel de neînvins (instrucţiunile pentru combinarea Mixelilor din tribul Infernalilor nu apar în pachet, dar sunt disponibile online aici).

Flain (41500)
Personaj: Tăcut şi modest, Flain nu se ruşinează să plece capul în faţa celor care au idei mai bune decât el (deşi acest lucru nu se întâmplă niciodată). Se vede cu ochiul liber că e un tip care gândeşte mult.
Realizare: Acesta are, după părerea noastră, designul cel mai reuşit dintre cei 9 Mixeli din seria 1. Totuşi este mai puţin flexibil decât ceilalţi: capul se mişcă sus-jos iar mâinile şi picioarele au o singură articulaţie.

Flain

lego-infernities

Vulk (41501)
Personaj: Vulk e puternic şi fioros iar mâinile lui incendiare sunt de temut. Nu ştie prea multe, dar este neîntrecut în lupta cu Nixelii.
Realizare: Având un singur ochi şi mâini enorme, acest Mixel nu este deloc fioros, ci îşi păstrează o înfăţişare simpatică. De fapt, toate seturile LEGO Mixels sunt astfel concepute încât să pară mai mult comice decât înfricoşătoare. Este cel mai flexibil dintre Infernali, are degete mobile şi o gură imensă care se deschide.

Vulk

lego-mixels-vulk

 Zorch (41502)
Personaj:  Zorch e imatur, nebunatic şi pus pe farse. Are o privire extrem de convingătoare şi o faţă expresivă care te induce imediat în eroare.
Realizare: Comicul Zorch te surprinde încă de la primele piese, chiar şi construirea lui e imprevizibilă: are ochii în vârful capului şi sprâncene mobile care-i modelează expresiile faciale. Cu picioare subţiri şi lungi, pare instabil dar datorită articulaţiilor de la picioare e stăpân chiar şi pe pornirea şi oprirea din… pantă. La prima vedere nu are niciun talent deosebit, dar dacă se enervează, se propulsează asemeni unei rachete folosindu-şi arma secretă: flăcările de pe spate!

Zorch

zorch

CRAGSTERII

Tribul Cragsterilor este de neclintit, asemeni elementului pe care-l reprezintă: piatra. Nu se sperie cu una cu două de nişte fiinţe fragile precum Nixelii iar dacă se combină pot genera avalanşe şi cutremure.

Krader (41503)
Personaj: Krader are atitudinea unui super-erou: e puternic, neînfricat şi gata oricând de acţiune. Ştie că nu e un tip frumos, are nasul turtit, e scund şi are braţul drept supradimensionat. Dar nu se plânge pentru că e singurul care dă şi primeşte “like” pe Facebook…
Realizare: Construindu-l pe Krader nu te poţi abţine să nu râzi. Silueta lui greoaie se află în contradicţie totală cu uşurinţa cu care i se roteşte trunchiul la 360 de grade.

Krader

Krader

Seismo (41504)
Personaj: Seismo e tăcut, liniştit şi puţin miop, dar e un prieten de nădejde la drum lung. Atenţie: nu trebuie enervat! O simplă bătaie din picior cauzează cutremure grave.
Realizare: Partea din spate a lui Seismo este nefinisată, oare datorită aptitudinii lui de a se lipi de stânci atunci când nu vrea să fie deranjat?

Seismo

Seismo

Shuff (41505)
Personaj: Shuff e o ghiulea mobilă, atât de neîndemânatică încât zdrobeşte totul din greşeală. Încearcă în permanenţă să se autocontroleze, exersează yoga şi doar poziţia “piramidă” pare să-l liniştească. Puţini ştiu însă ca Shuff are un suflet (sau un cucui?) de aur.
Realizare: Această mogâldeaţa are un grad puţin mai mare de dificultate la construire, majoritatea pieselor fiind concentrate în trunchiul lui solid. Mâinile şi picioarele lui sunt aproape decorative – oricum îi place mai mult să se rostogolească decât să alerge.

Shuff

Shuff

ELECTROIZII
Cei din tribul Electroizilor sunt cei mai evoluaţi dintre Mixeli: au descoperit şi stăpânesc energia electrică. Când se simt storşi de energie, se alimentează de la fulgere. Comibinaţi, devin centrul energetic al lumii! (aici sunt instrucţiunile pentru combinarea Mixelilor din tribul Electroizilor).

Teslo (41506)
Personaj: Cu Teslo nu e de glumit, imediat se enervează şi îşi descarcă nervii supra-încărcaţi electric în primul Nixel care-i apare în cale! Are faţa lungă de nesomn pentru că nu poate dormi în vârf de munte. Frica de înălţimi îl bântuie chiar şi în vis!
Realizare: Bine proporţionat şi echipat cu o armă, acest Mixel are înfăţişarea unui soldat bine antrenat. Este stabil şi îi pot fi atribuite cu uşurinţă roluri diferite de joacă.

Teslo

Teslo

Zaptor (41507)
Personaj: Dependent de adrenalină, cel mai înalt dintre Mixeli, Zaptor este mereu supra-încărcat cu energie. Silueta lui asemănătoare unui stâlp îl ajută să prevadă cu exactitate vremea.
Realizare: Simplu de construit, dar foarte spectaculos.

Zaptor

Electroizi

Volectro (41508)
Personaj: Volectro e, fără îndoială, un “fashion-icon”.  Ca toate vedetele, dimineaţa se trezeşte cu părul ciufuluit. Dar cel mai popular dintre Mixeli are mare grijă de coafura lui rebelă pe care o accesorizează cu tot felul de podoabe atrase de părului lui încărcat electrostatic.
Realizare: În mod ingenios, celebra lui coafură e făcută dintr-un tufiş de culoare galbenă. Mâinile prea mari pentru înălţimea lui au două articulaţii şi degete mobile.

Volectro

Volectro

NIXELII

Personaje: Creaturi ale deconstrucţiei, Nixelii dezasamblează tot ce le apare în cale. Te întrebi de unde au apărut? S-au furişat pe lângă câte un Mixeli din fiecare trib.
Realizare: Ne aşteptam să fie identici, dar ne-am înşelat. Sunt mici, alcătuiţi doar din câteva piese şi totuşi atât de diferiţi!

Nixels

Presimţim că în curând vor fi mult, mult mai mulţi… Eşti pregătit? Ţi-ai completat echipa de Mixeli?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *