LEGO NEXO KNIGHTS

LEGO® NEXO KNIGHTS™ – Povestea cavalerilor moderni

Oare ce le place cel mai mult şi mai mult copiilor? Poveştile cu regi, cavaleri, prinţese şi castele!!!… Grupul LEGO® ştie acest lucru şi de aceea a creat povestea cavalerilor NEXO™.

Cavalerii NEXO™ nu sunt personaje istorice, desprinse din perioada medievală. Dimpotrivă, sunt cavaleri moderni ce trăiesc în viitor.

Pe de o parte, acţiunea se petrece la curtea unui Rege, cavalerii sunt îmbrăcaţi în armuri strălucitoare. Pe de altă parte, cavalerii au puteri digitale, sunt ajutaţi de droizi iar evenimentele importante sunt difuzate la TV. Amestecul de elemente aparţinând unor timpuri atât de diferite pare îndrăzneţ. Dar, în acest fel, copiii reuşesc să se identifice mult mai uşor cu aceşti cavaleri NEXO™ decât cu cavalerii din basme. Pentru că trăiesc într-o lume asemănătoare lor şi au preocupări comune – spre exemplu, cavalerii NEXO™ se joacă jocuri video, din când în când.

Tematică LEGO® NEXO KNIGHTS™ îmbracă 3 forme principale: un serial de animaţie, o serie de seturi de construcţie LEGO® şi un joc video.

1. Serialul de animaţie

Serialul LEGO® NEXO KNIGHTS™ este difuzat de Cartoon Network la TV, episoadele fiind disponibile ulterior şi pe canalul de youtube Cartoon Network. Având o grafică excelentă şi glume pe înţelesul copiilor, animaţia are rolul de a prezenta întâmplările prin care trec cavalerii.

Pe scurt, povestea cavalerilor NEXO™ este aceasta:

Cândva, în viitorul apropiat, în Regatul Knighton, 5 tineri se pregătesc de turnirul de absolvire al Academiei Cavalerilor:

  • Clay cel viteaz. El este un tânăr curajos şi demn, care ştie ce este onoarea. Este un lider înăscut iar arma lui favorită este sabia.
  • Lance cel popular. Ştie cum să zâmbească astfel încât să-l placă toată lumea (şi nu e o treabă deloc uşoară!). Se antrenează din greu iar arma lui preferată este lancea.
  • AXL cel puternic. Consumă multă energie şi de aceea îi este mereu foame. Are nevoie de multă forţă pentru a mânui toporul cu dublu-tăiş!
  • Aaron cel vesel. Pentru el totul este o distracţie! Îşi foloseşte scutul pe post de placă zburătoare iar arma cea mai îndrăgită de el este arcul.
  • Macy, prinţesa bătăioasă. Îşi doreşte foarte mult să lupte alături de prietenii ei, însă tatăl ei, Regele Halbert, nu este de acord. Ar prefera să o vadă în sala de bal, îmbrăcată într-o rochie de prinţesă, nu înfruntând monştri cu buzduganul!

personaje LEGO NEXO Knights

Pentru a-i testa pe viitorii cavaleri, vrăjitorul Merlok le face o farsă. Folosindu-se de un truc magic, aduce în arenă creaturi nemaivăzute. Cei cinci tineri curajoşi nu se sperie de fioroasele arătări, se luptă cu ele şi trec testul cu brio.

Dar pentru Jokerul Jestro situaţia nu este la fel de favorabilă. Din cauza emoţiilor, Jestro nu reuşeşte să distreze publicul. Ba mai mult, din greşeală, produce o pană de curent electric în tot regatul. Trist, se retrage în castel unde aude o chemare misterioasă. Este Cartea Monştrilor ascunsă în biblioteca lui Merlok! Cartea vorbitoare îl convinge să facă o vrajă prin care trezeşte la viaţă monştrii de lavă. Simţind pericolul, Merlok îşi face apariţia şi reuşeşte să alunge monştrii din regat plătind un preţ foarte mare: este absorbit de sistemul de operare al calculatorului şi devine o hologramă (denumită în continuare Merlok 2.0).

Rătăcind prin pădure, Jestro devine din ce în ce mai malefic şi învaţă cum să convoace tot mai multe personaje negative (Globlins, Lavaria, Beast Master). Vor reuşi oare cavalerii NEXO să le ţină piept?…

2. Seturile de construcţie LEGO® NEXO KNIGHTS™

Primele seturi de construcţie LEGO® NEXO KNIGHTS™ au fost lansate în luna ianuarie 2016 şi se adresează în special băieţilor cu vârsta cuprinsă între 6-14 ani (deşi, având-o pe Macy în grupul cavalerilor, multe fetiţe vor îndrăgi la fel de mult aceste seturi!). Construindu-le, micuţii au ocazia să se joace cu cavalerii lor preferaţi, reconstituind scenete din serialul de animaţie. Mai mult, dacă aleg să îşi instaleze aplicaţia Merlok 2.0, aceste seturi îi vor ajuta să avanseze în joc.

seturi LEGO cavaleri NEXO

 3. Jocul video / Aplicaţia Merlok 2.0.

Aplicaţia Merlok 2.0. este gratuită şi poate fi descărcată din App Store sau Google Play. Jucătorii devin cavaleri NEXO şi participă la lupta împotriva monştrilor. Pentru a deveni mai puternici, trebuie să colecţioneze “puteri”. Aceste puteri se obţin scanând cu camera foto a dispozitivului mobil, scuturile cavalerilor din seturile de construcţie LEGO. Astfel jocul video se îmbină cu jocul clasic de construcţie. Ba mai mult, copiii sunt încurajaţi să socializeze, să facă schimb de puteri cu prietenii lor, pentru că aceleaşi scuturi pot fi scanate de mai multe persoane. De reţinut faptul că, chiar şi seturile LEGO cu preţ mai mic (sub 50 lei), conţin mai multe puteri – spre exemplu cele 5 seturi de construcţie dedicate cavalerilor au fiecare câte 3 puteri.

aplicatia Merlok 2.0.

Concluzionând, putem spune că această abordare modernă a cavalerilor este cea mai potrivită pentru “copiii din ziua de azi” pentru că:

  • Povestea este magică, dar nu pare învechită sau prăfuită de timp.
  • Oferă o experienţă completă de joacă atingând toate aspectele de care sunt interesaţi copiii. De la film la construirea seturilor LEGO şi până la jocul online, totul se leagă pentru a îndeplini un scop comun: înfrângerea monştilor.
  • Nu există violenţă în scenele de luptă prezentate, acţiunea este 100% amuzantă şi distractivă.
  • Întregul design este impecabil: aspectul seturilor de construcţie, animaţia, grafica video.

One thought on “LEGO® NEXO KNIGHTS™ – Povestea cavalerilor moderni

  1. Pingback: Cartea Monștrilor LEGO NEXO KNIGHTS și cărți cu cavalerii NEXO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *