Minifigurine LEGO Disney

Cele 18 Minifigurine LEGO Disney

Seria de minifigurine LEGO Disney este una dintre cele mai colorate de până acum. Pentru prima dată, seria este alcătuită din 18 minifigurine și nu din 16, cum au fost toate seriile anterioare.

Lansată la 1 iunie 2016, această serie aduce laolaltă atât personaje Disney clasice, binecunoscute, cât și personaje mai noi, dar la fel de populare. Este un tribut adus marelui producător de filme de animaţie Walter Elias Disney (1901–1966) la 50 de ani de la trecerea acestuia în nefiinţă.

În ordinea în care apar pe pliantul cu instrucțiuni, cele 18 minifigurine LEGO Disney sunt:

1. Stitch Lilo and Stitch

Personajul Disney: Acestă ciudată vietate a luat ființă în anul 2002, odată cu filmul Lilo & Stitch. A văzut lumina zilei într-un laborator extraterestru, fiind creat cu scopul de a distruge totul și de a aduce haos în galaxie. Creatorul lui, Dr. Jumba Jookiba, l-a făcut invincibil și i-a dat poeticul nume de Experimentul 626. S-a dovedit a fi mult mai isteț decât trebuia să fie și astfel nu i-a fost deloc greu să evadeze. Deghizat în cățeluș simpatic, a fost adoptat de micuța Lilo din Hawaii, care l-a botezat Stitch. Cu greu, Lilo reușește să-i tempereze pornirile distructive și să-l învețe ce înseamnă prietenia și loialitatea.
Minifigurina LEGO Stitch: Este atât de bine realizată încât îți vine să o iei acasă – mai ales că nu i se văd colții!

Stitch - Minifigurina LEGO Disney

Micuț de statură, cu privire inocentă și urechi zdrențuite, Stitch pare că a memorat toate lecțiile de bună purtare predate de Lilo. Așa să fie oare?!?

Minifiguria LEGO Stitch
Un lucru e sigur. Stitch a învățat care este esența familiei: ”Nobody gets left behind”.

2. Alien Alien Toy Story

Personajul Disney: Micuțul extraterestru verde apare în cele 3 filme de animație Toy Story (1995, 1999, 2010) împreună cu alți semeni de-ai lui. Este prizonier în restaurantul Pizza Planet din care poate scăpa numai dacă este câștigat ca premiu într-un joc de îndemânare. Dar soarta îi surâde și este eliberat de către Mr. Potatohead, căruia îi rămâne veșnic loial și… enervant de recunoscător.
Minifigurina LEGO Alien: Are 3 ochi, urechi ascuțite, antenă și logo-ul Pizza Planet pe uniformă. Singura diferență față de personajul întruchipat o observăm la mâini: minifigurina are mâini ”obișnuite” de minifigurină LEGO în locul celor 3 degete de extraterestru. Poate vă mai amintiți că în gama LEGO Toy Story apărea și acolo un Alien, însă acesta are capul modelat mai bine, ochii sunt bulbucați iar expresia feţei e redată mai exact.

Alien - Minifigurina LEGO Disnei

Eliberat, probabil că Alien se întreabă dacă chiar există viață după… pizzerie?

LEGO Disney Alien

Se exprimă într-un limbaj ciudat, oare ce vrea să ne transmită prin aceste vorbe? ”- Nirvana is coming, the mystic portal awaits”.

3. Buzz LightyearBUZZ

Personajul Disney: Buzz este unul dintre cele două personaje principale ale trilogiei animate Toy Story și cel mai iubit dintre… nepământeni. Pe lângă faptul că este protectorul întregului univers, el trebuie să-și apere și statutul de jucărie preferată a lui Andy. Are calităţi de lider şi ştie cum să menţină unită întreaga familie a jucăriilor.
Minifigurina LEGO Buzz: În trecut, în gama LEGO Toy Story, ne-am mai întâlnit cu o minifigurină Buzz Lightyear, care avea însă o înfăţişare diferită. Ne face plăcere să-l revedem şi în această serie de minifigurine. Costumul său spaţial ultra-modern este redat cu acurateţe: nu îi lipseşte nici butonul roşu care activează modul de zbor!

Buzz Lightyear - Minifigurina LEGO Disney

Neînfricat, e gata să atingă infinitul și să-l depășească. Vă amintiți probabil de expresia lui preferată din film: “To infinity… and beyond!

Minifigurina LEGO DISNEY Buzz

4. Aladdin

Aladdin

Personajul Disney: Povestea lui Aladdin, aşa cum e spusă în filmul cu acelaşi nume din 1992, este cunoscută de toată lumea. Aladdin este un tânăr modest care se îndrăgosteşte de o prinţesă. Uneori mai minte, alteori mai fură pentru a supravieţui, dar e ghidat întotdeauna de intenţii bune. Pentru că este aventuros, isteţ şi destul de norocos, intră în posesia unei lămpi fermecate. Din această lampă neobişnuită îşi face apariţia un Duh, care-l va ajuta să o cucerească pe prinţesa Jasmine.
Minifigurina LEGO Aladdin: Este la fel de creolă şi de “peticită” ca şi personajul pe care-l întruchipează. De remarcat atitudinea lui încrezătoare, care îi e pictată cu măiestrie pe faţă!

Aladdin LEGO Disney
Puţini ştiu însă că Aladdin are o fire deosebit de generoasă. Renunţă la ultima lui dorinţă din cele 3, pentru a elibera Duhul din lampă: “Genie, I wish for your freedom!”
Aladdin si Duhul din lampa

5. Duhul din lampă

Disney Duhul din lampa

Personajul Disney: Dacă îl avem pe Aladdin, Duhul din lampă nu avea cum să lipsească. Este o fiinţă atât de puternică încât poate îndeplini orice dorinţă. În plus, are simţul umorului şi se dovedeşte a fi un prieten adevărat la nevoie. O întreagă veşnicie a fost legat de lampa magică, dar îşi recapătă libertatea datorită lui Aladdin.
Minifigurina LEGO: E chel şi are urechile mari. Nu-i lipseşte nici cercelul din ureche şi nici coafura distinctivă.

Duhul din lampa
Cum se bucură un Duh eliberat pentru totdeauna din lampă? “I’m history! No, I’m mythology! Nah, I don’t care what I am. I’m free-hee!”
Duhul din lampa

6. Maleficent

Maleficent Disney

Personajul Disney: Maleficent a apărut pentru prima dată în filmul de animaţie Frumoasa din pădurea adormită (1959) şi a devenit cunoscută datorită filmului Maleficent (2014) în interpretarea Angelinei Jolie. Maleficent este zâna cea rea care o urseşte pe frumoasa Aurora să se înţepe într-un fus în ziua în care va împlini 16 ani. Din film îi aflăm povestea şi motivele care au determinat-o să rostească acel blestem: în tinereţe a fost şi ea o zână bună, dar un om rău (Stefan, tatăl Aurorei) a păcălit-o şi i-a tăiat aripile.
Minifigurina LEGO Maleficent: Întunecată şi tăcută, purtând pe cap o podoabă unică şi inconfundabilă, minifigurina aceasta are un aer solemn, asemeni personajului pe care îl reprezintă.

Maleficent - Minifigurina LEGO Disney
Fiecare pas făcut îi reaminteşte de aripile pierdute: “I had wings once, and they were strong. But they were stolen from me…”
Maleficent LEGO Disney

7. Alice

Alice

Personajul Disney: Având ca punct de pornire poveştile lui Lewis Carroll, Walt Disney i-a dat cunoscuta înfăţişare în filmul de animaţie Alice în Ţara Minunilor (1951). Visătoare şi extrem de curioasă, Alice ajunge să descopere lumi nemaivăzute.
Minifigurina LEGO Alice: E îmbrăcată exact aşa cum cere eticheta britanică: foarte cuviincios! Are rochiţă albastră, şorţuleţ alb şi pantofi negri. De notat faptul că fustiţa apare pentru prima dată ca piesă LEGO distinctă, turnată din plastic (nu este creată din material textil). Este însoţită de 2 accesorii extrem de importante: sticluţa cu poţiunea care o micşorează şi prăjitura care o face să crească mare de tot.

Alice in Tara Minunilor

Alice ştie din proprie experienţă că oamenii curioşi dau adesea de bucluc: ”Curiosity often leads to trouble.”

Minifigurine LEGO Disney

Doar un exemplu: fără să stea pe gânduri, bea dintr-o sticlă pe care scrie “Drink me!” şi brusc devine mai mică decât florile din jurul ei…

Alice in Tara Minunilor LEGO
Deşi are o educaţie foarte bună şi ştie să facă diferenţa dintre bine şi rău, Alice nu prea reuşeşte să asculte ce îi spune conştiinţa: “I give myself very good advice… but I very seldom follow it.”

8. Cheshire Cat

Cheshirecat Disney

Personajul Disney: Un motan roz nu putea să apară în altă parte decât în calea lui Alice! Are un zâmbet larg pe faţă şi participă cu plăcere la orice discuţie filosofică. Apare din senin sau dispare brusc lăsând în urma lui un rânjet caracteristic. Chiar dacă uneori îi face probleme, (ne)intenţionat, lui Alice, uneori o şi ajută.
Minifigurina LEGO Cheshire Cat: Cu un zâmbet larg cât toată casa, coadă stufoasă şi culori reproduse cu exactitate, şi această minifigurină ne întrece aşteptările!

Cheshire Cat Minifigurina Disney
Dacă nu v-aţi dat seama, Cheshire Cat, este un motan descurcăreţ: “Well, some go this way, and some go that way. But as for me, myself, personally, I prefer the short-cut.”

9. Daisy Duck

Daisy Duck Disney

Personajul Disney: Ne întoarcem şi mai mult în timp, în 1940, anul apariţiei lui Daisy Duck pe ecrane. A fost creată ca prietenă a lui Donald şi, spre deosebire de acesta, ştie să îşi controleze temperamentul exploziv. Este cochetă, sofisticată şi sufletistă.
Minifigurina LEGO Daisy: La fel ca la celelalte minifigurine LEGO Disney, şi capul ei este foarte bine modelat. Nu-i lipseşte nici imensa fundiţă roz! Ba mai mult, are şi codiţă – o piesă absolut nouă în portofoliul LEGO.

Donald Duck LEGO Disney
Crede în destin iar atunci când lucrurile nu ies exact cum ar vrea ea, numai destinul poate fi de vină… “It must be destiny. Good thing destiny doesn’t control my love life.

10. Donald Duck

Donald Duck Disney

Personajul Disney: În 9 iunie 1934 temperamentalul Donald şi-a făcut apariţia pentru prima dată. Povestea vieţii lui: îşi începe fiecare zi foarte bine dispus, dar întotdeauna îi apare în cale ceva care-l enervează la culme.
Minifigurina LEGO Donald: Îmbrăcat în uniforma albastră de marinar, Donald nu putea lipsi din această colecţie de minifigurine LEGO Disney.

Daisy si Donald-Duck
Expresia preferată a lui Donald: “Oh, Boy! Oh, Boy! Oh, Boy!”. O foloseşte atunci când e nerăbdător, emoţionat sau curios (întotdeauna numai în prima parte a zilei).

Daisy si Donald Duck LEGO

11. Minnie Mouse

Minnie Mouse Disney

Personajul Disney: Minnie este drăguţă, cochetă şi inteligentă. Este iubita lui Mickey Mouse şi cea mai bună prietenă a lui Daisy Duck.
Minifigurina LEGO Minnie: Deşi Minnie are o mulţime de rochiţe cu buline şi fundiţe asortate, minifigurina e îmbrăcată într-o ţinută complet roz.

Din întâmplare, am surprins o parte din discuţia ei cu Mickey:

– Mickey Mouse: I traded my harmonica to get a chain for your watch.
– Minnie Mouse: Oh, Mickey! I can’t believe you gave up what means the most to you for me!
– Mickey Mouse: Oh, Minnie. You’re all the music I’ll ever need.

Minnie Mouse Minifigurina LEGO

12. Mickey Mouse

Mickey Mouse Disney

Personajul Disney: Mickey Mouse a văzut lumina ecranului în 1928, este personajul care l-a consacrat pe Walt Disney şi i-a adus primul premiu Oscar (în 1932). Ştiaţi că Walt Disney este persoana care a câştigat cele mai multe premii Oscar, primind, în total, 22 de astfel de premii? Disney i-a împrumutat chiar şi vocea proprie lui Mickey în toate filmele de animaţie realizate până în anul 1946.
Minifigurina LEGO Mickey: Nu are nevoie de accesorii, Mickey Mouse este recunoscut datorită farmecului său personal şi entuziasmului care nu-l părăseşte niciodată.

LEGO Disney Mickey-Mouse
Mickey ştie că e celebru. Spre deosebire de Minnie, el e obişnuit cu scena: “Oh, gosh, Minnie. Don’t take it so hard. It’s only a show.”
Minnie si Mickey Mouse LEGO

13. Mr. Incredible

Mr Incredible

Personajul Disney: Personaj principal al filmului The Incredibles (2004), Mr. Incredible (Bob Parr) încearcă să ducă o viaţă liniştită alături de familia lui de super eroi. Dar împrejurările îl forţează să ia atitudine şi să salveze lumea de răufăcători.
Minifigurina LEGO Mr. Incredible: Lumea LEGO e plină de super eroi şi, poate de aceea, această minifigurină nu ne mai surprinde. Totuşi, nu putem trece cu vederea faptul că imită foarte bine înfăţişarea şi atitudinea personajului reprezentat.

Mr. Incredible
“Of course I have a secret identity. I don’t know a single superhero who doesn’t. Who wants the pressure of being super all the time?…”

14. Syndrome

Syndrome Disney

Personajul Disney: Fiecărui super erou i se opune un super răufăcător. De data aceasta este vorba de Buddy Pine alias Syndrome. Deși este un mic geniu, care are tehnologia la degetul mic și are o mulțime de alte calități, Syndrome se străduiește să fie personajul negativ. Oare pentru că sunt deja mult prea multe personaje pozitive în acest film?…
Minifigurina LEGO Syndrome: Piesa de rezistență a acestei minifigurine este, fără îndoială, coafura „în flăcări”, o piesă LEGO absolut nouă.

Syndrome Minifigurina LEGO Disney
“And when I’m old and I’ve had my fun, I’ll sell my inventions so that everyone can be superheroes. *Everyone* can be super!”

Minifigurina LEGO Syndrome
15. Peter Pan

Peter Pan

Personajul Disney: Întruchipare a copilăriei și a inocenței, Peter Pan este un băiețel apărut în filmul de animație cu același nume, în anul 1953, având ca punct de inspirație romanul Peter Pan; or, the Boy Who Wouldn’t Grow Up scris de J. M. Barrie. Locuiește pe insula Never Land și se află într-o permanentă luptă cu Hook.
Minifigurina LEGO Peter Pan: În pliantul cu instrucțiuni, Peter Pan are în mâini câte un pumnal argintiu însă, în realitate, miifigurina este însoțită de 2 pumnale aurii.

Dacă se străduiește puțin, chiar și minifigurina LEGO știe să zboare! Fotografiile de mai jos sunt dovada! 🙂
Peter Pan Minifigurina LEGO Disney“The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it!”
Minifigurina LEGO Peter Pan

16. Captain Hook

Captain Hook Disney

Personajul Disney: Căpitanul Hook și-a abandonat nava, a renunțat la toate aventurile de pe mare cu scopul de a-l învinge pe Peter Pan. Din nefericire pentru el, misiunea aceasta s-a dovedit a fi mult mai complicată decât și-a imaginat vreodată…
Minifigurina LEGO Hook: Per ansamblu, reprezintă prototipul piratului clasic, cu sabie și cârlig în loc de mână. Pălăria și coafura sunt turnate într-o singură piesă magnifică iar expresia de pe fața lui este inegalabilă!

Captain Hook
De fapt, el este un personaj haios. Cum credeți că îl amenință pe Peter Pan? Așa: “- If I were you, I’d give up!”
Captain Hook LEGO Disney

17. Ursula

Ursula Disney

Personajul Disney: Chiar și lumea subacvatică are vrăjitoarele ei! Una dintre ele este malefica Ursula. În spatele ajutorului pe care i-l dă lui Ariel stă de fapt un plan diabolic prin care vrea să devină stăpâna oceanului. Deşi ar trebui să ne sperie, e imposibil să nu zâmbim văzând această creatură!
Minifigurina LEGO Ursula: Este foarte bine realizată, începând de la machiaj şi coafură, pâna la forma corpului.

Ursula - Minifigurina LEGO Disney
“Soon I’ll have that little mermaid… And the ocean will be mine!”
Ursula Minifigurina Disney

18. Ariel

Ariel

Personajul DisneyMicuța sirenă e un personaj mai tânăr, născut în 1989. Acest film de animație prezintă clasica poveste de dragoste infiripată între două personaje aparținând unor lumi total diferite. Ariel, cea mai frumoasă și mai îndrăzneață prințesă a mării se îndrăgostește de prințul Eric și e gata să renunțe la întreaga ei lume pentru el.
Minifigurina LEGO Ariel: Chiar dacă în seriile anterioare de minifigurine au mai apărut sirene, Ariel este cu siguranță cea mai frumoasă dintre toate.

Ariel - Minifigurina LEGO Disney
Dilema ei e şi acum de actualitate: “I just don’t see how a world that makes such wonderful things could be bad…”
Ariel

Exceptând câteva accesorii pe care le mai găsim şi la alte minifigurine în exact acceaşi formă şi aceeaşi culoare (lampa aurie, scoica, diamantul roz sau auriu, pumnalul lui Peter Pan, tridentul Ursulei, pelerina neagră, sabia aurie), majoritatea pieselor din această serie sunt unice: sunt piese cu forme absolut noi, au o nouă culoare pentru forme folosite în trecut sau au un alt design imprimat.

Elemente de noutate:

  • Capetele minifigurinelor: Stitch, Alien, Minnie, Mickey, Daisy, Donald, Cheshire Cat
  • Fustiţa lui Alice şi Minnie
  • Codiţa lui Donald şi Daisy
  • Accesoriile de pe cap / coafurile: Maleficent, Alice, Syndrome, Peter Pan, Ursula, Ariel.

Minifigurine LEGO Disney

Concluzionând, putem spune că întreaga serie de minifigurine LEGO Disney face mai mult decât să imite personaje celebre. Deşi surprinde cu mare precizie înfăţişarea personajelor Disney, îşi adaugă amprenta unică, acel ceva reprezentativ tuturor minfigurinelor LEGO.

Fanii Disney vor colecţiona personajele favorite iar fanii LEGO se vor bucura de piese absolut noi care deschid posibilităţi nelimitate de joacă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *