secția de poliție LEGO City

Ce nu știai despre Secția de poliție LEGO City?

Atunci când ne gândim la gama LEGO City, primul set care ne vine în minte este Stația de poliție. Poate pentru că este cea mai reprezentativă construcție a gamei.

De aceea, în acest articol am strâns câteva date interesante legate de această construcție:

  • Din gama activă LEGO City niciodată nu lipsește o Secție de poliție / Stație de poliție / Post de poliție.
  • O dată la 2 – 3 ani o nouă stație de poliție este lansată.
  • Toate stațiile de poliție lansate seamănă destul de bine între ele, în special ca formă. Iar acest lucru se întâmplă nu pentru că designerii LEGO n-ar avea imaginația destul de bogată, dimpotrivă! Dar de ce? Secția de poliție este un set de referință, foarte îndrăgit de băieți şi trebuie să rămână aşa. Fiecare set nou lansat se adresează unei alte generații de copii. Copiii care au avut vechea stație de poliție au crescut și s-au îndreptat înspre alte game LEGO. Cu noua stație de poliție se vor juca copiii care nu au avut-o pe cea veche. Așadar, ei nu vor face comparații între diferitele versiuni, ci vor dori doar să construiască o Stație de poliție, care are caracteristici realiste și funcții moderne.
  • În 2012 și 2015 au fost introduse 2 variante de stații de poliție diferite de cele de oraș și anume, seturile Post de poliție forestieră (4440) și Post de poliție de mlaștină (60069).
  • Cea mai veche secție de poliție datează din anul 1972, purta denumirea de Heliport de poliție (354) și avea 168 de piese LEGO. Nu avea nicio minifigurină polițist pentru că… pe vremea aceea minifigurinele nu erau încă inventate!

LEGO 354

  • Pe lângă clădirea propriu-zisă, aceste seturi conțin vehicule (mașină de poliție, motocicletă de poliție) și un elicopter de poliție.
  • Sunt însuflețite de minifigurine LEGO polițiști și infractori. Din anul 2005 aceștia sunt acompaniați și de un câine.
  • Culorile dominante ale pieselor sunt albastru, alb și gri.
  • Setul LEGO City Secția de poliție (60141), lansat la începutul anului 2017, reprezintă cea mai mare stație de poliție de până acum, având 894 piese LEGO.

LEGO City 60141

  • Majoritatea copiilor de 6 – 12 ani își doresc să primească de la Moș Crăciun Secția de poliție LEGO City.

Varianta cea mai nouă de stație de poliție este disponibilă la CleverToys în stoc, la un preț promoțional, aici: Secție de poliție (60141).

Video: Secția de poliție (60141)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *