carti LEGO Ninjago

Noile cărți LEGO Ninjago

„Trecutul rămâne trecut, dar ne rămâne mereu viitorul.” 
(Maestrul Wu)

Nu e ușor să găsești cărți pe placul copiilor. Oferta de cărți pentru copii este extrem de variată, toate au partea lor educativă însă puține sunt interesante pentru cei mici.

Pentru ca micuții să perceapă lectura ca pe o distracție, nu ca pe o activitate didactică, cărțile alese trebuie să le vorbească despre ceva ce îi pasionează. Iar marele avantaj al cărților LEGO este acela de a face o asociere între joc și lectură. Povestesc despre personajele LEGO, cu care ei se joacă și pe care le îndrăgesc atât de mult.

Probabil au auzit sau au citit poveștile clasice de nenumărate ori până acum. Sau poate caută povești mai apropiate de ei, ancorate în realitatea în care trăiesc, cu eroi care au aceleași preocupări pe care le au ei în viața de zi cu zi. În noile cărți LEGO Ninjago, personajele principale sunt copii care se joacă, învață sau fac năzbâtii nevinovate.

Având un subiect care îi interesează, copiii vor fi tentați astfel să parcurgă toate paginile cărților până la sfârșit. Își vor dezvolta imaginația și vocabularul. Vor prelua idei din aceste cărți și le vor spune mai departe prietenilor atunci când se vor juca împreună cu jucăriile LEGO. Sau vor începe un jurnal în care vor exersa cum să se exprime în scris.

Dincolo de faptul că personajele acestor cărți sunt eroii preferați ai copiilor din lumea LEGO, sunt și educative. Folosind un limbaj nepretențios și glume pe înțelesul copiilor, în paginile lor găsim adevărate lecții despre curaj, loialitate, prietenie, perseverență.

În plus, sunt o adevărată încântare chiar și pentru adulți, care vor gusta micile glume și se vor bucura că (în sfârșit!) înțeleg ce e Spinjitzu, cine e Kai sau Maestrul Wu.

Pentru a vă convinge, vă invităm să răsfoiți noile cărți LEGO Ninjago apărute la Editura Mara Books.

1. Cartea Spinjitzu

Cartea Spinjitzu este jurnalul Maestrului Wu, început în copilărie și completat pe parcursul vieții cu o mulțime de adnotări. Îi învață pe copii ce este arta Spinjitzu și cum trebuie să se antreneze pentru a deveni ninja.

Ninjago Cartea Spinjitzu
Cartea aceasta vine foarte bine acum, la început de an școlar, pentru că îi face pe elevi să își dorească să învețe lucruri noi. Chiar dacă le este greu și nu văd rezultate imediate, trebuie să persevereze.
Tatei îi place să spună că „viața este o serie de pași mărunți spre scopul tău suprem”. Dar, trebuie să recunosc, în multe zile parcă mergem în sens invers!
Oricât de multe învăţăm, se pare că mai sunt încă o mie de învăţat. Uneori vreau să renunţ, dar apoi îmi amintesc: „Un ninja nu renunţă niciodată.” (Deși uneori un ninja vrea cu DISPERARE să lase totul baltă!)

Cartea Spinjitzu

Maestrul Wu vorbește și despre prietenie și bunătate.

Tata spune că a fi ninja este unul dintre cele mai bune lucruri din lume. Un ninja este cinstit și puternic. Un ninja nu renunţă niciodată și nu-și lasă niciodată un prieten în urmă. Un ninja îi ajută pe cei care au nevoie și nu lasă forţele întunecate să facă rău.

Cartea Spinjitzu LEGO aNinjago

Ilustrațiile sunt foarte frumoase, paginile au un continut bogat, cu multe informații concentrate într-o carte de mici dimensiuni (18,3 x 23,7 cm, 96 de pagini).

După parcurgerea acestei cărți, copiii probabil vor dori să țină un jurnal, asemeni Maestrului Wu.

2. Cartea secretelor

Cartea secretelor este un jurnal precompletat cu o serie de provocări pe care copiii trebuie să le rezolve și să noteze răspunsurile în paginile ferecate cu un lacăt adevărat.

Cartea Secretelor LEGO Ninjago

Cartea Secretelor LEGO Ninjago

Cartea Secretelor LEGO Ninjago

Cartea Secretelor LEGO Ninjago

3. Cutia metalică cu 2 cărți LEGO Ninjago

În această frumoasă cutie metalică LEGO Ninjago găsim 2 cărți LEGO Ninjago și o figurină LEGO Ninjago – samuraiul droid.

cutie LEGO Ninjago

Prima carte se numește ”Găsește samuraiul droid” iar în cele 24 de pagini ilustrate cu detalii numeroase samuraiul droid s-a furișat și trebuie găsit.

carte LEGO Ninjago

carte LEGO Ninjago

A doua carte este ”Gemenii timpului”, o carte cu activități amuzante și antrenante (Dimensiuni: 22 x 18 cm.).

carte LEGO Ninjago Gemenii timpului

carte LEGO Ninjago Gemenii-timpului

4. Cartea cu minifigurină LEGO Ninjago ”Gemenii Timpului”

Cartea Gemenii Timpului a fost editată și într-un format mai mare (dimensiuni: 29 x 20,5 cm) decât exemplarul care se regăsește în cutia metalică, însă conținutul este același. În acest format este însoțită de minifigurina LEGO Ninjago Vermilion.

carte LEGO Ninjago Gemenii-timpului

carte LEGO Ninjago Gemenii-timpului

carte LEGO Ninjago Gemenii-timpului

5. Cartea LEGO Ninjago Movie ”Garmadon în orașul Ninjago”

Această carte precede filmul LEGO Ninjago a cărui lansare o să fie în 22 septembrie 2017, și conține benzi desenate, labirinturi și alte activități interesante. Este însoțită de o minifigurină LEGO Ninjago Movie. Nu vă spunem mai multe pentru că trebuie să vedeți filmul!

carte-lego-ninjago-movie

Toate cărțile LEGO Ninjago sunt disponibile la CleverToys aici: Cărți LEGO.

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *