ceas LEGO

Ceasuri LEGO – modele pentru toate gusturile

They took away time, and they gave us the clock.
Abdullah Ibrahim

Orice fan LEGO adevărat își dorește să aibă în colecție un ceas LEGO, indiferent dacă este vorba despre un ceas de mână, un ceas cu alarmă sau un ceas de perete. Dacă vrei să îl achiziționezi, găsești gama completă de ceasuri LEGO în magazinul online CleverToys iar dacă îți place să meșterești, îți poți construi singur un ceas LEGO de perete urmând câțiva pași simpli.

Știai că…
Măsurarea timpului este una dintre activitățile cele mai vechi practicate de oameni? Acum mai bine de 30 000 de ani, omul preistoric făcea primele măsurători ale scurgerii timpului urmărind mișcarea soarelui pe cer și umbrele obiectelor. De atunci, omul a inventat diverse instrumente de măsurare a timpului precum ceasul cu apă, clepsidra, ceasul astronomic, ajungându-se în secolul al XI-lea la ceasul mecanic, iar în secolul al XIX-lea la ceasul electronic.

Ceasurile LEGO® produse sub licență

ceasuri LEGO

Grupul LEGO produce numai și numai seturi de construcție. Toate obiectele personalizate cu logo-ul LEGO sunt realizate de producători licențiați. La nivel global, licența exclusivă pentru producerea de Ceasuri LEGO este deținută de compania ClicTime Holdings Ltd din Marea Britanie, companie recunoscută pentru produse de înaltă calitate.

Cele 3 tipuri de  Ceasuri LEGO produse sub licență LEGO sunt:

1. Ceasurile de mână. Au fost concepute astfel încât să amintească de seturile de construcție LEGO. Brățara lor este alcătuită din elemente ce pot fi îmbinate la fel ca piesele LEGO. Combinând culorile după preferințele proprii, fiecare copil va avea satisfacția că deține un ceas unic. Mai mult, acestea sunt însoțite de o minifigurină LEGO de sine stătătoare sau întegrată în brățară. În fiecare cutie se găsesc elemente suplimentare pentru brățară pentru reglarea mărimii. În ceea ce privește calitatea, totul este la superlativ: au mecanism Quartz, rezistă până la adâncimea de 50 m (50 BAR), au cadran de cristal, rezistent la zgârieturi, iar brățara este fabricată din policarbonat super durabil.

ceasuri de mana LEGO Superheroes

ceasuri de mana LEGO Friends

2. Ceasurile cu alarmă. Reprezintă o minifigurină LEGO supradimensionată (având aproximativ 24 cm înălțime) sau o cărămidă LEGO supradimensionată (25 x 10 x 9 cm) și au afișaj digital pe ecran LCD. Ca orice ceas deșteptător, au funcție de alarmă și snooze.

ceasuri LEGO cu alarma

Amplasate pe noptieră sau pe birou, înveselesc atmosfera garantat!

ceas desteptator aLEGO

3. Ceasurile educative fac învățarea timpului mai plăcută și mai ușoară. Construind ceasul demonstrativ din piese LEGO, atenția copiilor este captată prin joacă. Apoi, folosind cartonașele incluse, învață ora rezolvând mici ghicitori. La sfârșitul lecției vor ști cum să-și regleze singuri ceasul de mână inclus și să repete ce au învățat pe parcursul întregii zile!

ceasuri educative LEGO

Toate aceste ceasuri au garanție 2 ani de la producător și baterii incluse.

Însă dacă vrei un ceas cu adevărat unic, îți poți construi singur unul. Noi am încercat deja!

Cum să construiești un ceas LEGO de perete

ceas LEGO

Pentru realizarea acestui ceas LEGO de perete ai nevoie de 1 placă de bază (crem, în cazul nostru), plăci negre 2×6 (20 de bucăți, pentru ramă), 154 plăci crem de 2×2, 12 bucăți plăci colorate de 2×2, 10 plăci 1×2 crem, 16 plăci crem 1×6 și un mecanism de ceas cu arătătoare. Bineînțeles, poți alege alte culori pentru fundal (în locul culorii crem) sau poți construi cifre pentru a indica orele. Ca de obicei, posibilitățile sunt nelimitate pentru că ne jucăm cu piese LEGO!

instructiuni ceas LEGO

Deși nu ne place să alterăm piesele LEGO, de data aceasta n-avem încotro și trebuie să găurim placa de bază pentru prinderea mecanismului. Pentru această etapă ai nevoie de ajutorul unei persoane adulte. Restul e o joacă de copil! 🙂

tutorial ceas LEGO

Adăugăm bateria potrivită în funcție de mecanismul de ceas ales și gata! Tic-tac, tic-tac… avem un ceas LEGO de perete complet funcțional!

P.S. Mâsurând timpul cu un ceas LEGO o sa ai mai mul timp de construit. Dacă nu ne crezi încearcă și-o să ne dai dreptate! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *