LEGOLAND Billund

LEGOLAND Billund

Fantasy is hardly an escape from reality. It’s a way of understanding it.
Lloyd Alexander

Călătoria în LEGOLAND, este un fel de călătorie a lui Guliver în țara… minifigurinelor LEGO. Pășind alături de clădirile lor ridicate cu atâta iscusință de mâini dibace, îți e teamă parcă să nu le întrerupi activitatea, să nu le deranjezi micuța existență. Recunoști locuri și personaje, privești vapoare cum plutesc pe mări miniaturale și te minunezi cum arbuștii (naturali) și-au adaptat parcă evoluția pentru a se încadra mai bine în peisaj. Este cronica micșorată a lumii în care trăim și, văzând-o așa, de la înălțime, îi observi mai bine complexitatea.

Uiți pentru câteva secunde că ești ”om mare” printre jucării și începi să țeși întâmplări pornind de la scenele surprinse la fiecare colț de stradă, în parcuri, în port sau la cafenea.

Personajele surprinse într-o piață aglomerată negociază fără grabă…

LEGOLAND-Billund

O bicicletă este sprijinită neglijent de un zid iar existența proprietarului nu o poți decât ghici…

Miniland

Un avion este pe punctul de a decola dintr-un aeroport aglomerat…

Aeropport LEGO

Un fotograf profesionist ”capturează clipa” din 1949 (anul deschiderii parcului LEGOLAND Billund) sau de o veșnicie…

LEGOLAND

În tot acest timp, faraonul Ramses al II-lea rămâne neclintit ca stânca, țintuit locului de înțelesurile neștiute ale unor hieroglife pătrățoase scrise tot din… piese LEGO.

Abu Simbel - LEGO

Mai multe vă lăsăm să descoperiți singuri vizitând LEGOLAND, deoarece vizitarea unui astfel de parc – oricare dintre cele 5 existente (Billund, Windsor, Deutschland, California, Florida, Malaysia)  – trebuie să se afle pe lista de ”To Do” a oricărui pasionat LEGO. Chiar dacă atmosfera acestor parcuri îi impresionează mult mai profund pe copii, și adulții pot fi fascinați de precizia minunatelor construcții realizate din milioane de piese LEGO.

V-am dat o idee bună de vacanță?

Până ajungeți acolo, puteți vedea mai multe imagini realizate de noi la Billund în acest album pe Facebook.

One thought on “LEGOLAND Billund

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *