LEGO Kids Fest Praga 2015

LEGO® KidsFest Praga 2015

În perioada 13 – 28 iunie 2015 a avut loc cel mai mare eveniment LEGO din Europa Centrală – LEGO® KidsFest. Acesta a fost organizat la Centrul Expozițional PVA din Praga şi s-a adresat, în egală măsură, copiilor şi adulţilor.

Imaginaţi-vă o suprafaţă de 10 000 metri pătraţi dedicată în totalitate lumii LEGO! Construcţii impresionate realizate de fani, activităţi tematice, spaţii nesfârşite de joacă cu peste 7 milioane de cărămizi LEGO…

Prea frumos să fie adevărat? A trebuit să mergem acolo să ne convingem.

Şi am văzut chiar mai mult decât ne-am imaginat:

1. Cea mai mare construcţie LEGO

Imediat după intrarea în prima sală, privirea ne-a fost atrasă de o roată imensă. Cehul Tomas Kašpařík a construit un Carusel din aprox. 40 000 de piese LEGO. Modelul este complet funcţional, are 3,6 metri în diametru şi a necesitat în jur de 250 de ore de muncă.

ferris wheel

Lucrarea a fost realizată în întregime din elemente LEGO originale, exceptând axul principal al roţii creat din oţel.

tomas kasparik

Caruselul ne-a impresionat nu numai prin măreţie, ci şi prin atenţia acordată detaliilor.

ferris-wheel-1

Poţi petrece minute în şir privind roata învârtindu-se, observând clipe din “viaţa” minifigurinelor, încercând să nu pierzi nimic din acest spectacol unic.

ferris-wheel-2

2. Spaţii de joacă şi foarte multe cărămizi LEGO

Mergând mai departe, imaginea care se întindea în faţa noastră părea un sat al copilăriei. Milioane de cărămizi LEGO într-un singur loc pentru constructori de toate vârstele. Spaţii de joacă bine organizate, bine gândite şi extrem de variate.

caramizi LEGO

Piese LEGO de toate mărimile şi de toate culorile.

joaca LEGO

Un perete pentru mesaje invadat de Minioni simpatici.

perete LEGO

Un mozaic “LEGO Club” care aştepta să fie completat.

KidsFest Praga 2015

O grămadă mare de cărămizi roşii aruncate pe jos în jurul unei cabine telefonice. A fost creată probabil pentru a distruge mitul conform căruia păşirea pe cărămizi LEGO provoacă o mare durere. Vedeţi cât de relaxaţi stăteau pe ele micuţii?…

gramada caramizi LEGO

3. Activităţi tematice

Fiecărui vizitator i s-a oferit la intrare un pliant cu harta expoziţiei. Cu acest pliant trebuia să treacă pe la fiecare loc de joacă şi să îndeplinească diferite sarcini. Cei care au îndeplinit toate activităţile, la plecare au primit un mic cadou. Un mecanism simplu care îi ţinea pe copii ocupaţi ghidându-i totodată prin hale.

Principalele game LEGO au avut spaţii personalizate, în fiecare dintre ele fiind organizate activităţi specifice: LEGO City, Ninjago, Star Wars, Technic, Friends, DUPLO, etc.

LEGO Chima

LEGO Chima

LEGO Technic

LEGO Technic

LEGO Friends

Spaţiul LEGO Friends avea un colţişor colorat în care parcă auzeai minipăpuşile şoptind: “Hopa sus în balon să faci o poză cu noi”!

LEGO Friends

Tot aici a fost amenajat cel mai drăgălaş decor: în faţa unui castel păzit de străjeri construiţi din piese LEGO, a fost amplasat un podium pe care defilau fetiţele după ce îşi alegeau o rochie de prinţesă din culise.

LEGO Architecture

La mesele de joacă de aici se găseau numai piese albe din setul LEGO Architecture Studio (21050), un bun prilej pentru a testa acest set exclusiv. Modelele expuse, construite din aceste piese de către vizitatori, dovedesc faptul că acest kit permite crearea oricărui tip de clădire imaginară sau reală.

LEGO Arhitectura

4. Modele 3D

Întreaga expoziţie a fost animată de minifigurine şi animale construite din piese LEGO în mărime naturală. Acestea puteau fi văzute pretutindeni în spaţiile de joacă sau de relaxare.

modele 3D LEGO

caprioara LEGO

5. Spaţii de relaxare

Cei care doreau să ia o mică pauză de la construit, se puteau odihni pe saltelele sau pe pernele din zonele de relaxare sau puteau desena.

relaxare eveniment LEGO

suport creioane LEGO

6. Galeria operelor de artă

Busturi ale unor personaje cunoscute şi reproduceri ale unor picturi celebre realizate din piese LEGO, majoritatea de către Dirk Denoyelle (LEGO Certified Proffesional), ofereau impresia unui adevărat muzeu de artă.

Denoyelle

acordeon LEGO

7. Zona AFOL (Adults Fan of LEGO)

Cea mai interesantă parte a expoziţiei, hala construcţiilor realizate de fanii LEGO, a cuprins şi două lucrări ale fanilor LEGO din România, reprezentaţi de Asociaţia Brickenburg din Cluj-Napoaca, ambele lucrări fiind deosebit de apreciate aici.

Lucrarea Advanced Blacktron Homeworld 2 – realizată de Tony Tocaci

Toni Tocaci

Lucrarea Satul maramureşan – realizată de Grigore Tomoiagă

satul maramuresan

Dintre numeroasele construcţii expuse ne-au atras atenţia:

– Lucrarea Mos Eisley – realizată de Tamás Máté (Slovenia)

Mos Eisley

– Lucrarea Kashyyyk – autor László Uhrvszky (Ungaria)

Kashyyyk

– Lucrarea AFOLs Lausitz Tower (autor Steffen Stärz, Germania) şi turnul Véz Arkhash (autor Michal Horáček, Cehia).

turnuri

– O carte cu Basme – construită de Verena Schaden şi Tom Muskovich (Austria).

basme

– Oraşe întinse pe zeci de metri pătraţi.

oras LEGO

lego orasel

8. O lume întreagă

Am mai văzut Pământul construit din plăci hexagonale, “populat” de micile construcţii ale vizitatorilor. Undeva pe harta LEGO e şi CleverToys… 🙂

planeta LEGO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *