LEGO DUPLO

Prima invitaţie la joacă

Copilul îşi iubeşte jocul nu pentru că e uşor, ci pentru că e dificil.
Benjamin Spock

Indiferent de vârstă, în momentul în care un copil vede o jucărie şi recunoaşte în ea ceva cunoscut, creează aproape instantanteu o poveste. Mii de conexiuni au loc în căpşorul lui mic iar noua jucărie îşi găseşte loc în imaginea lui despre lume. O imagine limitată am fi tentaţi să spunem, pentru că, spre exemplu, la 18 luni un copil nu a văzut decât o părticică infimă din lumea reală. Dar lumea lui nu e limitată de nimic, pentru că imaginaţia lui îmbracă realitatea, o diversifică, o multiplică, o recreează mereu altfel!

De fapt, orice copil ar putea inventa jucăriile, dacă acestea nu ar exista deja. Faptul că ele sunt create de oameni mari, explică de ce anumite jucării nu reuşesc să le capteze atenţia (decât pentru scurt timp). Este foarte greu, pentru un adult, să creeze (sau să găsească) o jucărie suficient de complicată pentru copil încât acesta să fie interesat de ea şi, în acelaşi timp, suficient de simplă încât să o înţeleagă. Şi cu cât copilaşul este mai mic, cu atât misiunea de a-i găsi jucăria potrivită este mai dificilă!

La 18 luni copilul descoperă, explorează, se minunează. Cum poate fi exploatată această dorinţă de cunoaştere? Cum putem acorda copiilor începând cu vârsta de un an şi jumătate impulsul creativ de care au nevoie? Raspunsul pare simplu: în joacă! Dar nu orice joacă, ci o joacă educativă. Cu o oarecare subiectivitate, credem că seturile LEGO® DUPLO® sunt cele mai potrivite, iar milioanele de copii din întreaga lume care se joacă cu ele, cu siguranţă sunt de aceeaşi părere. Colorate şi vesele, cu dimensiuni potrivite pentru mâinile şi îndemânarea lor, jucăriile LEGO DUPLO pot deveni orice îşi imaginează o minte fragedă.

Următoarele seturi DUPLO, potrivite copiilor de la 18 luni de viaţă înainte, vă vor convinge:

LEGO DUPLO pentru incepatori

1. O introducere potrivită în lumea LEGO este un set de iniţiere precum Setul de construcţii pentru începători, ce cuprinde 35 de cărămizi însufleţite de ochii pictaţi. Având colţuri rotunjite şi dimensiuni mari, nu prezintă niciun risc pentru micuţii exploratori. Vor construi turnuleţe şi le vor dărâma cu o bucurie şi mai mare, vor crea animăluţe nemaivăzute şi vor găsi întotdeuna ceva interesant în aceste jucării gândite pe gustul lor!

LEGO DUPLO - Masini creative

2. Maşinuţele creative. Cu toţii am observat că orice jucărie cu rotiţe îi fascinează iremediabil pe copii. De parcă roata ar fi fost inventată pentru ei! (aşa să fie oare??) Cu acest set au ocazia să creeze maşinuţe şi să le pună în mişcare. Trebuie să mai amintim şi faptul că pot fi remorcate, suprapuse, combinate, reinventate… au ferestre decorate şi sunt însoţite de un poster colorat pentru inspiraţie. Chiar şi părinţii se vor bucura văzându-i cum se joacă!

LEGO Duplo - Ursuletul Winnie

3. Să nu uităm nici de îndrăgitele personaje din desenele animate precum Ursuleţul Winnie. Ne imaginăm cu uşurinţă întâmplarea: Flămând şi singur, Winnie porneşte prin pădure să caute de mâncare. Găseşte repede puţină miere şi mai găseşte un copil curios cu care este gata să împartă totul, pe o pătură în carouri într-o poiană însorită!

Iar acestea sunt numai 3 seturi LEGO DUPLO din multe multe altele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *